
اینجا ایران است، شرایط حاکم بر آن با بسیاری از کشورهای دیگر تفاوت دارد. دیگر خبری از کپی رایتینگ نیست و هر فردی با کوچکترین تلاش و هیچ گونه مسئولیتی محتوای شما را کپی و حتی از شما هم جلو خواهد زد. اما راه حل کپی کردن محض چیست و در این مواقع باید چه کار کنیم؟ چند هفته قبل بود که در مکاتبهای با یکی از دوستان وبمستر متوجه یک اتفاق عجیب و غریب شدم که قصد دارم خلاصهای از آن را برای شما بازگو کنم.
داستان کپی کردن مقاله و محتوا در ایران
مطمئناً اگر مثل من در حوزه سئو و تولید محتوا دستی بر آتش دارید، حتماً در سایتهای داخلی در خصوص بک لینک سازی و بک لینک گرفتن گشت و گذار داشتهاید. این سایتها که صرفاً به منظور گرفتن ترافیک و بازدید و بدون هیچگونه توجه به بازار و شرایط حاکم بر بازار داخلی ایران اقدام به انتشار یک محتوا با ترجمه مستقیم از منبع خارجی گرفتهاند، چند تا ایده جذاب و به ظاهر ساده را عنوان میکنند که قاعدتاً باید بتوانیم با آنها بک لینک بگیریم.
یکی از این ایدهها و صد البته در دنیای دیجیتال مارکتینگ یک اصل محسوب میشود، نوشتن یک محتوا خوب است که در نهایت به جمله معروف «محتوا، پادشاه است»، میرسیم. بله کاملاً درست است. شما در هر کشوری که باشید با نوشتن یک محتوای خوب میتوانید به راحتی بک لینک جذب کنید اما در ایران این گونه نیست. میپرسید چرا؟ ادامه را بخوانید.
ظاهر ماجرا!
تقریباً اواخر زمستان بود که متوجه شدم تعداد بک لینکهای سایتی که نزدیک سه سال است روی آن فعالیت دارم، افزایش قابل توجه داشته است. در حالی که در پوست خود نمی گنجیدم، سریعاً وارد سرچ کنسول شدم تا موضوع را بررسی کنم. متوجه شدم که بلاگ یک سایت فروشگاهی تحت عنوان لیموتاپ به چند تا از محتواهای من لینک داده است.
واقعیت ماجرا!
تا به این جا، همه چیز خوب است اما مشکل از جایی شروع شد که طبق برنامه و استراتژی سئوی خودم، اقدام به بررسی کلمات کلیدی کردم که در سایت کابان مگ روی آنها وقت گذاشته بودم. بعد از کمی گشت و گذار به یک مقاله در همین سایت لیموتاپ برخورد کردم. در نگاه اول کیفیت مطلب واقعاً برام جالب بود. کمی که خواندن را ادامه دادم، مقداری مطلب و اسم سایت برایم آشنا شد. متوجه شدم که این محتوا همان محتوایی است که ما به واسطه آن چند تا بک لینک گرفتهایم.
بی خبر از همه جا، اقدام به جستجوی کلمه کلیدی مورد نظر کردم تا رتبهبندی سایت خودم یعنی کابان مگ و سایت لیموتاپ را با هم بسنجم. در کمال ناباوری با اینکه مطلب کاملاً از من کپی شده بود، اما هیچ خبری از محتوای کابان مگ نبود و محتوای لیموتاپ هم در صفحه اول قرار داشت. سؤال بسیار بزرگی بود برام.
داستان از چه قرار است؟
در این خصوص باید عنوان کنم که وقتی شما یک محتوای کاملاً کپی شده را منتشر میکنید، گوگل متوجه این موضوع خواهد شد و در صورت اینکه میزان کپیبرداری بسیار شدید باشد، گوگل اغلب سایت کپیبردار را در نتایج نشان نخواهد داد؛ اما چرا سایت لیموتاپ یعنی سایت کپیبردار را در نتایج نشان میداد ولی سایت کابان مگ و سایت صاحب اصلی محتوا را خیر؟
داستان از این قرار بود که فرد مسئول به اصطلاح زرنگ وبلاگ سایت لیموتاپ، به طریقی توانسته است که محتوایی که از ما کپی کرده است را زودتر از ما در گوگل ایندکس کند. در واقع ایشان، از برنامه زمانی انتشار محتوا در سایت ما اطلاع داشته که کار اصلاً سختی نیست و سپس به محض انتشار محتوا نسبت به کپی بدون عیب و نقص و ایندکس کردن آن در سرچ کنسول اقدام کرده است.
موضوعی که من را بسیار عصبانی کرد، این بود که این دوست عزیز در کمال بیشرمی، تاریخ انتشار محتوای خود را یک ماه قبل از ما تنظیم کرده بود.
راه حل؟
وبمسترهای عزیز راهحلهایی برای این مواقع دارند. اول اینکه لینکهای از سایت خود را به صورت مخفی روی کاراکترهایی مانند «نقطه یا ویرگول» در متن قرار دهید. در این صورت با کپی شدن محتوایتان، شاید بتوانید متوجه این موضوع شوید اما این کار از نظر گوگل به شما آسیب وارد خواهد کرد. من برای فرار از دست این دسته از افراد، چند تا راه حل به کار گرفتم که در زیر برای شما فهرست کردم.
- اول از همه یک افزونه غیرفعال کردن کپی و کلیک راست با امکانات حرفهای نصب و فعال کردم.
- محتواهای خودم را در ساعات غیر مشخص و کاملا تصادفی منتشر میکنم.
- بعد از انتشار، لینک را سریعاً در سرچ کنسول به منظور قرار گرفتن در صف ایندکس، ثبت میکنم.
محتوا نوشتن و مدیریت آن و بر عهده داشتن سئوی یک سایت، یک فعالیت تمام وقت است که از نبود قانون منسجم رنج میبرد. شما به عنوان کارشناس سئو و مدیر محتوا موظف به بررسی دائم مطالب و محتواهای ارزشمندی که برای آنها وقت و هزینه صرف کردهاید، هستید.
Leave a reply